Ken je dat gevoel? Je loopt een zwembad binnen. Je ziet de hoogste duikplank. Je voelt kriebels in je buik. Van de spanning. Je voelt geen angst. Wellicht beide. Je pakt beide handen beet aan de leuning van de trap. Je neemt de eerste trede. Er is geen weg meer terug. Naarmate je hoger komt, stijgt de spanning.

Je rent. Je springt. Je gilt. Je raakt het water. Je gaat diep. Heel diep. Snel zwem je naar boven. Je hapt naar adem. Je kijkt naar boven. Naar die hoge plank. Je bent trots.

Je bent goed op weg, maar je moet nog een heel eind. En gek genoeg lijkt de afstand die je nog moet afleggen steeds groter te worden. Maar je zet door, want je weet wat het oplevert. Dan is daar de laatste trede. Je hebt het gehaald. Het voelt als een prestatie. Even voel je een moment van trots. Maar het is pas het begin. Je moet nog springen. Deze moeite heb je niet gedaan voor het klimmen van de trap. Je hebt de moeite gedaan om te springen. De spanning maakt plaats voor angst. Je vraagt je af voor wie je dit allemaal doet. Voor jezelf? Of voor wie wil je bewijzen dat je springt? Je loopt naar het randje. Je kijkt en deinst snel terug. Je kijkt nogmaals en vraagt je af waarom het veel hoger is als je erop staat. Je twijfelt weer. Je deinst weer terug. Er zijn twee opties. Je klautert de trap weer af. Een weg die je al hebt bewandeld en die je niet veel meer op zal leveren. Of je springt. Je springt in het diepe. Het onbekende. De weg die spannend en nieuw is. Die je nieuwe inzichten geeft. De weg die je verder brengt. Ok. Je besluit te springen. Je zet 2 stappen terug voor een aanloop. Je rent. Je springt. Je gilt. Je raakt het water. Je gaat diep. Heel diep. Snel zwem je naar boven. Je hapt naar adem. Je kijkt naar boven. Naar die hoge plank. Je bent trots, want je hebt de keuze gemaakt om in het diepe te springen. Om vooruit te gaan. Om het avontuur aan te gaan. Je hebt gekozen om te leven.

Deze gedachten ontstonden naar het zien van deze fantastische shortfilm van de Zweedse filmmakers Maximilien van Aertryck en Axel Danielson. Bij het kijken zag ik mezelf staan. Op die plank. Die spanning die zij fantastisch in beeld brengen, voel ik de laatste weken ook. Er staan vele mooie, maar spannende, dingen te wachten met Teun & Toeverlaat. En ook al weet ik dat elke sprong een waardevolle is. Het blijft spannend om te springen.

Wie is Teun & Toeverlaat?

Als coach en als mens probeer ik om bij mezelf en bij anderen pure authenticiteit te bereiken. Met beide benen op de grond werk ik naar een doel. Dit doe ik met veel aandacht en openheid. Vanuit vertrouwen en met een oordeelvrije blik.

De onderwerpen waar ik over schrijf heeft één gemene deler: ‘Authenticiteit’. Ik probeer de lezer na te laten denken over wie ze zijn en hoe ze zich verhouden ten opzichten van de maatschappij. Met als doel met elkaar in gesprek te gaan zodat we onszelf en de maatschappij beter te leren kennen.