Heb jij dat ook? Dat je je afvraagt hoe het komt dat je hier verzeild ben geraakt. Dat je vergeten bent waarom je het werk doet dat je doet. Dat je met dingen bezig bent, waar je eigenlijk helemaal niet mee bezig wilt zijn. Dat je het gevoel hebt dat het leven zich langzaam vult met onzin. En dat er te weinig ruimte is voor de dingen waar je energie van krijgt.

Ik heb afscheid genomen van een prima baan die mij veiligheid en geld bood in ruil voor mijn tijd. Er zat niets anders op dan afscheid te nemen om ruimte te maken.

Ruimte maken

Dat heb ik ook. Ik besteed teveel tijd aan dingen waar ik geen energie van krijg. Randzaken. Nutteloze activiteiten. Deze activiteiten zijn voor mij vaak activiteiten die ik vooral doe voor de veiligheid en geld. Deze activiteiten zitten in de weg om Teun & Toeverlaat te laten groeien. Van deze activiteiten heb ik afscheid genomen. Ik heb afscheid genomen van een prima baan die mij veiligheid en geld bood in ruil voor mijn tijd. Er zat niets anders op dan afscheid te nemen om ruimte te maken.

Ruimte voelt als leegte

En toen was er ruimte. Veel ruimte. De dagen waren lang en ik wist niet wat ik moest doen met al deze ruimte. Het voelde als leegte. Een zwart gat. Minder geld en geen veiligheid. Ik had zoveel te doen, maar geen idee waar ik moest beginnen.

Ruimte vol mogelijkheden

Morgen ga ik de ruimte recht in haar gezicht aan kijken. Een auto vol boodschappen en warme kleding. Deze week heb ik een blokhut geboekt in de bossen. Ik met mezelf. Focus. Geen afleiding. En geen contact met de buitenwereld. Op zoek naar mogelijkheden.

Tot over een week.

Wie is Teun & Toeverlaat?

Als coach en als mens probeer ik om bij mezelf en bij anderen pure authenticiteit te bereiken. Met beide benen op de grond werk ik naar een doel. Dit doe ik met veel aandacht en openheid. Vanuit vertrouwen en met een oordeelvrije blik.

De onderwerpen waar ik over schrijf heeft één gemene deler: ‘Authenticiteit’. Ik probeer de lezer na te laten denken over wie ze zijn en hoe ze zich verhouden ten opzichten van de maatschappij. Met als doel met elkaar in gesprek te gaan zodat we onszelf en de maatschappij beter te leren kennen.