Mensen die mij goed kennen zullen raar opkijken als ik zeg dat dit mengpaneel, of überhaupt een technisch apparaat, te maken heeft met mijn levensmissie. Maar het is zo.

Levensmissie

Voordat ik verder ga, wil ik eerst wat dieper ingaan op het fenomeen ‘levensmissie’. Een levensmissie bestaat uit een talent en een passie. Met deze 2 aspecten zal je een manier moeten vinden om ervan te leven. Wanneer je dat voor elkaar hebt, ben je hard op weg gelukkig te zijn. Mijn levensmissie geeft mij richting en zorgt ervoor dat ik de juiste keuzes maak.

De weg naar mijn levensmissie kent hobbels, zand, kuilen en omleidingen. En dat is goed. Ik verwacht ook geen rechte snelweg zonder obstakels. Zolang ik de weg maar niet kwijt raak. Met een levensmissie als Tom Tom weet ik welke afslag ik moet nemen.

Terug naar het mengpaneel

Terug naar het mengpaneel. Een paar maanden geleden heb ik een afspraak ingepland met de heren van 365 dagen succesvol. Zij hebben een jaarprogramma samengesteld waarbij zij op een praktische manier jou inzicht geven in de mogelijkheden hoe geluk zelf te bepalen. Dit doen ze op een zeer persoonlijke en indrukwekkende wijze. Mijn doel, van onze afspraak, was koffie te drinken en stiekem wat tips te krijgen voor Teun & Toeverlaat. De uitkomst was een samenwerking. Een samenwerking in de vorm van het bijwonen van de bijeenkomsten van het jaarprogramma in ruil voor het bedienen van een mengpaneel. En het is het meer dan waard. Zowel persoonlijk als zakelijk.

Pas op! Wijze les alarm.

Sta open voor, op het eerste oog, niet voor de hand liggende opties. Het zal niet altijd de snelste route zijn, maar misschien wel de beste. Zoals in mijn geval met dit mengpaneel. Dit mengpaneel is voor mij een afslag. Geen passie, duidelijk geen talent, maar een middel om dichter bij mijn levensmissie te komen.

Wie is Teun & Toeverlaat?

Als coach en als mens probeer ik om bij mezelf en bij anderen pure authenticiteit te bereiken. Met beide benen op de grond werk ik naar een doel. Dit doe ik met veel aandacht en openheid. Vanuit vertrouwen en met een oordeelvrije blik.

De onderwerpen waar ik over schrijf heeft één gemene deler: ‘Authenticiteit’. Ik probeer de lezer na te laten denken over wie ze zijn en hoe ze zich verhouden ten opzichten van de maatschappij. Met als doel met elkaar in gesprek te gaan zodat we onszelf en de maatschappij beter te leren kennen.