“Hallo. Ik ben Teun. Teun van Teun & Toeverlaat”. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik dit kon zeggen. Maar het gaat steeds beter. Waarom? Nou, om het volgende:”

Oude kennis

Anderhalf jaar geleden werd ik benaderd door een oude kennis. Deze kennis vroeg om een gunst. Of ik foto’s wilde maken van hem en zijn levensdoelen. Ik was geïnteresseerd en geïntrigeerd door zijn voorstel. We spraken af en praatten over zijn persoonlijke doelen. Al snel kwam ik erachter dat de doelen op zich niet de kern van zijn uitdaging waren. Dus ik stelde voor om samen een weg te bewandelen naar de kern. Een weg naar authenticiteit. Dit is de geboorte van Teun & Toeverlaat.

Kortom er werden deuren geopend, gezocht naar de sleutel naar succes en gesleuteld aan de vormgeving van het traject.

Onbekende reis

Wat nu? Tja. We begonnen samen aan een onbekende reis. Het was uitdagend en leerzaam. We zijn er blanco ingestapt. En al snel bleek dat de uitdaging veel dieper lag dan dat we voorheen verwachtten. We hebben veel gesprekken gevoerd. Ook gesprekken waar de coach de coachee werd. Kortom er werden deuren geopend, gezocht naar de sleutel naar succes en gesleuteld aan de vormgeving van het traject.

“Nou”, zei ik weer. “Ik ben soort van coach. Maar het staat nog wel in de kinderschoenen hoor”

Amsterdam

Een jaar later zijn we tot de kern van zijn uitdaging gekomen en de ontmoeting van mijn passie. Teun & Toeverlaat was een passie. Ja. Een passie en een talent. Ja. Dit moest de wereld weten. Met dit gevoel heb ik mijn baan opgezegd en ben ik verhuisd naar de hoofdstad. Nu moest het gebeuren. Ja. Nu! Nu!

Bang!

De eerste maanden ontmoette ik veel nieuwe mensen. Wat heel goed is. Maar bij elke nieuwe ontmoeting moest ik stotteren bij de volgende vraag: “Teun, wat doe jij?” Dit was mijn antwoord: “Nou. Ik ben voor mezelf begonnen”. Waarop mijn ontmoeting weer vroeg: “In wat dan?”. “Nou”, zei ik weer. “Ik ben soort van coach. Maar het staat nog wel in de kinderschoenen hoor”. Ik had veel moeite om aan te geven wat ik doe en waar ik ontzettend goed in ben. Ik had ‘straalangst’. Bang dat anderen mij beoordelen en meten met anderen coaches. Bang voor succes. Bang om boven het maaiveld uit te steken. Bang!

Ik ben coach!

Nu zijn we weer 6 maanden verder en ben ik gegroeid. Ik weet wat ik kan. Ben trots op wie ik ben en geloof in mijn mogelijkheden. Ik ben Teun. Teun van Teun & Toeverlaat. Ik ben coach, een vertrouwenspersoon en ik ben een authenticiteit vinder. Wil je meer van mij weten. Mail mij gewoon. Tot snel.

Een authentieke groet,

Teun

Ps. Ik wil dit stukje opdragen aan Marijn Klok. Marijn stond aan de geboorte van Teun & Toeverlaat. Mijn dank is groot

Wie is Teun & Toeverlaat?

Als coach en als mens probeer ik om bij mezelf en bij anderen pure authenticiteit te bereiken. Met beide benen op de grond werk ik naar een doel. Dit doe ik met veel aandacht en openheid. Vanuit vertrouwen en met een oordeelvrije blik.

De onderwerpen waar ik over schrijf heeft één gemene deler: ‘Authenticiteit’. Ik probeer de lezer na te laten denken over wie ze zijn en hoe ze zich verhouden ten opzichten van de maatschappij. Met als doel met elkaar in gesprek te gaan zodat we onszelf en de maatschappij beter te leren kennen.